woensdag 26 oktober 2011

100 Apen uit Bulgarije!!


 De apen uit Bulgarije, 100 in getal,  zijn er!! en donderdag en vrijdag zijn ze te koop op de handwerkbeurs.


Helaas kan ik nu niet verwijzen naar mijn logje op mijn web-log log, waar ik het verhaal over deze apen vertel en ik heb nu geen tijd om alles op te schrijven. Meer informatie vind je op de bera vera site.


 Ik heb ze nog niet in handen gehad, ze zijn in Den Haag, maar vanavond kan ik al die dozen met aapjes bewonderen.


Morgen mogen ze gezellig mee naar de handwerkbeurs. Op vorige beurzen waren er altijd mensen die wel een aap willen, maar die niet willen of kunnen breien.

zondag 23 oktober 2011

Mag dit nu zomaar ?????

In 2007 begon ik mijn weblog, op de naam zijmaakthet.web-log.nl. Na een aarzelend begin groeide de populariteit van mijn blog, zeker toen ik begon met het breien van knuffels en het schrijven van patronen voor deze knuffels.
Het zal ergens in 2008/2009 geweest zijn toen ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om de web-log bereikbaar te laten zijn vanaf de naam www.zijmaakthet.nl. Toen ik probeerde om deze naam te registreren bleek dat een ander mij voor was geweest, niet om iets met deze naam te doen, maar gewoon om er geld aan te verdienen. Al een paar jaar is zijmaakthet.nl door iemand geregistreerd, maar niet in gebruik, en ik moest minstens € 600,- bieden om hem terug te kunnen kopen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, en ach, zo belangrijk was het niet, want iedereen kende zijmaakthet.web-log.nl.
Je snapt vast hoe zeer ik van deze situatie heb gebaald toen de problemen bij weblog begonnen. Als ik al bekend was geweest onder de naam zijmaakthet.nl, dan had ik daar een andere weblog aan kunnen knopen en dan was niet iedereen zo lang naar mij op zoek geweest. Bovendien staat mijn web-log adres op alle gedrukte patronen en heb ik een stapel van 1000 hele mooie kaartjes laten drukken met het oude adres.
Gisteren wilde ik aan mijn dochter laten zien wat er gebeurt als je naar zijmaakthet.nl gaat. Inmiddels blijkt de eigenaar van dit domein het succes van mijn webwereldnaam - zijmaakthet - te gelde te maken. De eigenaar, het bedrijf Pidom  in Nijmegen, heeft er een site neergezet met daarop lukraak wat breitermen. Hij laat Google daar een hele verzameling context gevoelige advertenties (breiadvertenties dus) bij plaatsen en hij wordt betaald  voor iedere klik op zo'n advertentie van een nieuwsgierige breister, die eigenlijk naar mij op zoek is.

Mag dit nu zomaar??


Ik heb geen enkele juridische kennis en heb geen idee of ik hier wat aan kan doen. Wie weet dit? Wie kent iemand die dit weet? Mijn bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder de naam Zijmaakthet.

Inmiddels heb ik de naam www.zijmaakthet.com geregistreerd en mijn lieve schoonzoon heeft er gisteren voor gezorgd dat je via die naam op mijn nieuwe weblog uitkomt.


Een logje zonder foto is ook zo kaal. Dit is een voorgangster van Suusje.

Mini en Maxi


Twee beren van hetzelfde patroon van Vera , precies dezelfde steken heb ik gebreid; mini op naalden 1,5; maxi op naalden 6.

Hier zie je nog wat maten.
De grootste beer is bijna 60 cm lang. Ik heb hem gebreid van Grignasco loden dubbele draad kleur nummers 816, 604, en 644 op naalden 6. Van de donkerste kleur gebruikte ik 3 bollen, van beide lichtere elk 1.
De beige beer is 40 cm lang. Hij is gebreid van beige Drops Nepal kleurnummer 618 op naalden 4. Ruim 1,5 bol is voldoende.
Het groen/bruine beertje is 28 cm lang en is gebreid van Schoppel Zauberwolle, op naalden 3. Er gaan er minstens 2 uit 1 bol.
De kleinste is 17 cm lang en gebreid van een zijde/wol mengsel dat ik op de handwerkbeurs bij Bart en Francis heb gekocht. Hij is gebreid op naalden 1,5. Ik heb een klein beetje van 1 cone gebruikt.

Wil je al deze beren nu eens in het echt zien en in handen houden. Dat kan!! Donderdag en vrijdag ben ik - natuurlijk met een grote voorraad patronen - op de handwerkbeurs in Rotterdam. Je vindt me in de stand van astrid's dutch obsessions.

Schoppel Zauberwolle en allerlei andere kwaliteiten van Schoppel zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Je kunt de wol in overleg bij mij bestellen.